Играчките на столетовските малчугани на гости в библиотеката

“Приключенията на играчките в библиотеката” е инициатива, която ще се проведе по повод Международния ден на детската книга – 2 април, в Столетово. Събитието е по инициатива на Детски кът “Снежана Янева” към читалищната библиотека при НЧ “Христо Ботев – 1928 г.” с. Столетово.

Деца между 3 и 6 години са приканени да донесат своите любими играчки в библиотеката в селото. Впоследствие ще бъде организирано специално събитие, на което малчуганите, донесли своята любима играчка, ще научат какво са правили играчките в библиотеката, какви книги са чели и как са се забавлявали. В програмата са предвидени още четене на детски приказки и прожекция на филм по популярна приказка. 

Инициативата се провежда по повод Международния ден на детската книга, който ежегодно се чества на 2 април. Датата се свързва и с рождението на известния датски писател Ханс К. Андерсен, който оставя на световната литература едни от най-значимите творби, предназначени за децата. 

С тази инициатива, насочена към най-малките, се цели да се насърчи ранното детското четене и да се утвърди ролята на библиотеката в съзнанието им. Децата трябва да знаят, че библиотеката е интересно и цветно място, в което се помещават множество книги, разказващи стотици вълнуващи истории. Освен място за четене, библиотеката е и място за забавление. Това споделиха организаторите на събитието, като се надяват то да предизвика интерес от страна на децата. 

Повече за събитието можете да научите от приложения тук постер, както и на официалната Фейсбук страница на читалището тук

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s