На Никулден: празнични светлини огряха столетовския площад

Група доброволци, читалищни служители и представители на местната администрация днес се включиха в акция по монтиране на коледните светлини на площада. Заедно в изпълнението на мисията в деня на празничния Никулден Столетово да засияе в празнични светлини.

По традиция, кметът на Столетово призовава местната общност за създаването на организация за монтирането на празничните светлини в центъра на селото. Макар и с малка група, с помощта на читалищния екип и представители на Кметство Столетово, площадът на селото вече свети празнично, за да посрещне идващите светли празници.

В днешната трудна ситуация, поставянето на коледна украса е най-малкото, което можем да направим, за да се погрижим за празничното настроение на всички ни. Вярвам, че ще преминем и през това изпитание (коронакризата – бел. а), като с грейването на коледните светлини искам да пожелая светлина, спокойствие и топлина във всеки столетовски дом.

Това сподели кметът на селото Мирослав Колев, като не пропусна да благодари на включилите се в акцията и тази година.

Запалването на коледните светлини на площада е част от коледно-новогодишната програма на село Столетово, разработена съвместно с местното читалище. Под надслов „Коледа за теб“ тази година стoлетовци ще проведат празничните си инициативи, доколкото позволяват ограниченията във връзка с разпространението на коронавируса у нас.

Повече около емоцията на площада, вижте в галерията:

Един коментар за “На Никулден: празнични светлини огряха столетовския площад”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s