Мирослав Колев е сред одобрените кандидати за участие във второто издание на програмата „Европа като общност на гражданите“

Председателят на читалищното настоятелство и кмет на село Столетово Мирослав Колев е сред одобрените кандидати за участие в програмата „Европа като общност на гражданите“. Тази есен предстои второто издание на програмата, разработена от Фондация „Софийска платформа“ в партньорство с неправителствената организация MitOst e.V., която се реализира с финансовата подкрепа на фондация „Меркатор”.

Мирослав Колев по време на участието си в Национална конференция за насърчаване на четенето 2019| Велико Търново, 02.08.2019

Колев е един от 15-те одобрени участници, които ще се възползват от възможностите, които предлага програмата. Сред ключовите теми, по които ще се обучават одобрените участници се открояват: обучения за развиване уменията и компетенциите за работа по граждански каузи; комуникационни умения и застъпничество, гражданско образование и други обществено значими теми. След успешно приключване на обучителната част, кандидатите ще получат финансова и менторска подкрепа за реализирането на кауза на местно ниво. Срещата с активни граждани – станали част от програмата, предполага към изграждането на мрежа от съмишленици от цялата страна. Първият обучителен модул по програмата се очаква да се проведе през октомври т.г.

Припомняме, че в първото издание на програмата активно участие взе и секретарят на местното читалище – Любомир Петров. В партньорство с Катя Алексиева-Стойнова (председател на СНЦ „Млади, активни, креативни“ с. Куртово) тази есен предстои реализирането на общ проект на двете организации: „РАВНИ – Работим активно заедно, винаги, независимо откъде сме и какви сме“ се реализира в рамките на програмата „Европа като общност на гражданите“ (първо издание) и е насочен към решаване на идентифициран местен проблем, свързан ниското самочувствие на децата от селско училище, спрямо връстниците им от града.

2 коментара към “Мирослав Колев е сред одобрените кандидати за участие във второто издание на програмата „Европа като общност на гражданите“”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s