Столетовци вече имат ново място за отдих на площада

Днес официално приключиха работните дейности по обособяването на новото публично пространство за отдих на площада. След силния старт, който бе даден през май, „Нашето място за отдих“ официално вече е факт.

Красив цветен винил с надпис „Нашето място за отдих“, нови удобни пейки и две големи маси са част от новоизградения кът за отдих на площада. Уютно и приветливо място за сутрешно кафе и средище за приятелски разговори на открито, сред красива зеленина и ароматни розови градини, предлага новото място в центъра на Столетово. Красиви фенери пък допълват приятната атмосферата на площада, за да бъде зеленият кът използваем и в прохладните летни вечери. Новообособеното публично пространство ще се превърне в едно от любимите места на местните, а и на гостите на селото, категоричен е кметът на Столетово Мирослав Колев.

„Стараем да поддържаме градините и зелените площи в центъра, за да бъде селото ни красиво и приветливо. Новото място за отдих е още една стъпка към облагородяването на Столетово и подобряване начина на живот на местните“,

допълва още Колев.
Изглед към „Нашето място за отдих“ през деня|20.08.2020, с. Столетово, общ. Карлово

„Нашето място за отдих“ е първата общностна инициатива, реализирана изцяло с финансовата подкрепа на будни столетовци. През април т.г. в местната библиотека бе проведен първият онлайн великденски базар, при това в условията на засилени противоепидемични мерки, свързани с разпространението на Covid-19. Първото издание на базара приключи с голям успех – с немалка част от събраните средства бяха закупени материали за изграждане на новото място за отдих, а с другата бе изградена цветна арка по пътеката за Стария Кьошк.

Изглед към „Нашето място за отдих“ през нощта|19.08.2020, с. Столетово, общ. Карлово

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s