Столетово посреща великденските празници с цветна украса (СНИМКИ)

С пъстра великденска украса столетовци ще посрещнат идващите светли празници. В петък старият Кьошк в центъра на Столетово бе украсен с цветни великденски яйца и цветя. Голяма кошница с дървени яйца краси емблематичния кладенец, намиращ се в стария Кьошк, а по-малки такива пъстрят фасадата на любимото на столетовци централно място. С първите пролетни дни в градините на площада бяха зададени и нови цветя.

Инициативата е на кмета Мирослав Колев, а новият облик на площада цели да повдигне настроението на жители и гости, посещаващи Столетово в предстоящите празнични дни.

„Въпреки усложнената епидемична обстановка, бихме искали да създадем цветна и приятна атмосфера за преминаващите през площада. Това е едно от любимите места на столетовци за сутрешно кафе и отмора, особено през топлите дни, но предвид превантивните мерки, които трябва да спазваме, дори пуст – старият Кьошк отново може да бъде красив“, коментира Колев.

Припомняме, че местното читалище организира за първи път и @Online великденски базар с кауза за обособяване на ново публично пространство. До 15 април пък всеки може да дари финансови средства и яйца за благородната кауза, организирана по повод Лазаровден и Великден.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s